Het was grandioos!.

Dit jaar hebben we voor het eerst een wijn event georganiseerd om alle wijn vanuit Paarl te verkopen. Het doel was primair om een geweldige avond te organiseren rond het thema “Butterfly House“. Maar daarnaast was het natuurlijk zaak om zoveel mogelijk omzet binnen te halen om het Butterfly house daadwerkelijk te steunen bij diverse projecten.Meer informatie over het wijn evenement kun je hier vinden.

imageDe locatie bleek goed gekozen. De ontvangst begon in het cafe waar de bezoeker direct in aanraking kwam met de flessen wijn die we aan het verkopen waren. Voorzichtig werden de eerste flessen verkocht, maar het spreekt voor zich dat men eerst wilde horen wat dit nou precies voor wijn is.

imageNa het ontvangst kwam de introductie van de avond. Eward heeft goed weten te omschrijven “waar we het nu precies voor doen” en wat het doel van de avond is. Hierbij natuurlijk veel beelden van onze reis naar Zuid Afrika en de ervaringen die we hier hebben opgedaan.  Na Eward was Gary aan het woord. Dankzij Gary is de wijn hier geïmporteerd. De uitleg over de wijn werd aangevuld met enkele leuke Afrikaanse grappen.

imageHierna was het tijd voor een Afrikaans buffet. Ook voor ons een feest van herkenning. Onze reis naar Afrika is nog niet lang geleden en dit buffet lag dicht bij onze ervaringen. Dat het eten goed in de smaak viel bleek wel uit het tempo waarmee de schalen geleegd werden. En dit was belangrijk, want hierna zou de veiling starten. Bieden met een volle buik is altijd makkelijker.

imageOnder professionele begeleiding van Koen zijn we aan de veiling gestart. Om eerlijk te zijn wisten we niet wat we moesten verwachten. Het doel van de veiling was om de gasten een leuke avond te bieden en tegelijk wat extra donaties voor het butterfly house los te peuteren. Het enorme succes hadden we echter niet aan zien komen. Ter plaatse werden nieuwe kavels aangeboden, terwijl de oude nog nauwelijks verkocht waren. De kavels zelf vlogen met gemak onder de hamer van Koen door waarbij gul gedoneerde kavels werden afgewisseld met specialistische bekwaamheden aangeboden door de Tafelaars zelf.

image De veiling was gelijk het einde van het officiële  programma, maar nog niet het einde van de avond. Er was immers nog wijn te verkopen en natuurlijk hadden we allemaal behoefte deze avond zo lang mogelijk door te zetten. Het afhandelen van de kavels en de verkochte wijn had nog wat voeten in aarde, maar is gelukkig goed verlopen.

De opbrengst van de avond is boven verwachting. Natuurlijk hebben wel alle wijn verkocht, maar de hogere opbrengst van de veiling heeft het bedrag ruim hoger gebracht dan verwacht.

We zijn trots om te melden dat we 8.157,00 euro hebben mogen verzamelen voor het butterfly house. Iedereen dank hiervoor!

NB: Op dit moment is deze opbrengst nog niet 100% compleet, er moeten nog enkele kosten verrekend worden en natuurlijk moet de kascommissie de laatste controle doen, maar het zal niet veel meer afwijken. 

Het evenement was in onze ogen een groot succes en we gaan dit volgend jaar zeker herhalen. Iedereen bedankt voor de inzet en deelname. Tot volgend Jaar.