De Tafelronde Delft ondersteunt de kinderacademie Delft.

De KinderAcademie richt zich op jongeren die nog weinig weten over hun toekomstmogelijkheden en in hun omgeving minder snel in aanraking komen met mensen die tot de verbeelding sprekend werk doen. De jongeren komen naar de Kinderacademie omdat ze nieuwsgierig, leergierig en enthousiast zijn.
Het uiteindelijke doel van de KinderAcademie is  jongeren te motiveren  om een goede schoolopleiding te volgen en af te ronden.
Bovendien kan het volgen van de KinderAcademie bijdragen aan meer zelfvertrouwen en een beter toekomstperspectief.

Gedurende twintig zondagmiddagen  van november tot april laten gastdocenten zien wat hun beroep inhoudt. Ze leggen uit hoe een normale werkdag eruit ziet, en welke opleiding nodig is om dit beroep uit te kunnen oefenen.
Doordat  de jongeren verhalen horen van professionals en ook praktische opdrachten uit  voeren, leren ze  op een speelse manier wat een beroep of vakgebied inhoudt. Ook doen ze extra vaardigheden op. Zo leren ze bijvoorbeeld presenteren, leiding geven en samenwerken.
Maar ook koken , ontwerpen en ondernemen komen uitgebreid aan bod.

Inmiddels hebben meer dan 200 Delftse kinderen de lessen aan de Delftse KinderAcademie gevolgd en doken zij onder andere in de huid van een architect, een rechter, de rechercheur, een striptekenaar, DNA-wetenschapper. Dat is mogelijk door de belangeloze inzet van de gastdocenten en vele vrijwilligers die in de wintermaanden ieder zondagmiddag aanwezig zijn om de kinderen enthousiast te maken voor een vakgebied en beroep.

Het wordt een geweldig leuk seizoen met veel enthousiaste kinderen en een heel leuk onderwijsprogramma!