Op vrijdag 12 september verlieten 5 goedgemutste Delftse tafelaars het zonnige Delft om dit voor een weekend in te ruilen voor het even zonnige Skelletfeå. Wat een jaarlijkse euromeeting met hun vrienden uit Finland, Noorwegen, Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Engeland leek, bleek uiteindelijk wat anders: de Surströmming Challenge.

Wat was de hype van afgelopen zomer? Ach ja, de Ice Bucket Challenge. Heerlijk zo’n verkoelend emmertje water over je heen als het buiten 30 graden is. Zo kwamen wij een bloedhete zomer door. Dat we en passant de stichting ALS een flinke boost hebben gegeven bleek mooi meegenomen. De Surströmming Challenge is anders. Google Surströmming maar eens, als je durft. Herinner je je die ampulletjes van vroeger die je op de middelbare school in de klas kapot smeet, als de leraar even niet keek? Ja, dat stonk geweldig, naar rotte eieren. Maar dan ken je Surströmming dus niet. Vergeleken met Surströmming veroorzaakt een stinkbom het Axe effect. Surströmming is gefermenteerde haring. De haring laat men eerst in open vaten rotten, waarna ze ingeblikt nog een jaartje verder laten rotten. En dat ruik je!

Na onze Challenge kon het weekend pas goed beginnen. Homeparties, de even onvermijdelijke als onontkoombare vergadering, proeverij en in de skybox kijken naar de eerste thuiswedstrijd van 2e ijshockeyclub van Europa. Maar wat vooral blijft

Hierbij dagen wij iedereen uit om een Surströmming te eten. Doe je het niet, doneer dan € 100,- aan een goed doel. Wij hebben de Challenge gedaan.