Soms moet je geen vragen stellen. Dan moet je ophouden om de dingen te willen begrijpen en moet je gewoon genieten zoals alleen een tafelaar dat kan. Bijvoorbeeld op het moment dat je in het st. Georges Hotel in Llandudno – “The Jewel of North Wales” staat met een pint bier in je hand. Er wordt verteld dat het beklimmen van de Tal y Fan behoorlijk koud zal worden en het advies is om een paar handschoenen te kopen. Je wilt daarboven immers geen vlooienspel spelen met een paar koude handen.
IMG-20150328-WA0011Twaalf tafelaars uit Delft zijn eind maart naar Wales gevlogen om daar, samen met onze vrienden van Coventry Three Spires 1043, deel te nemen aan de High Tiddle. Ik zal geen enkele moeite doen om de high tiddle uit te leggen. Je zult het toch niet bevatten, het is iets dat je simpelweg moet doen. 510 meter klimmen voor een potje vlooienspel. Het blijft briljant.

 

Het Engelse weer heeft nog een poging gedaan om ons bij de top weg te houden. Een laffe regenbui in de ochtend moest rap plaats maken voor een heerlijk zonnetje. Een stevige wind, welke een meisjesnaam waardig was, hield langer stand. Uiteindelijk hebben we een geweldige klim naar de top gehad. Het was een bijzondere ervaring.

 

IMG-20150328-WA0019Zoals Michiel de Ruyter de HMS Royal Charles buit maakte bij Chatham, hebben wij met glorie de High Tiddle gewonnen. Wederom een ingewikkelde situatie voor de Engelsen. Traditiegetrouw moet de winnaar het jaar erop een nieuwe High Tiddle organiseren en men maakte zich wat zorgen over het gebrek aan bergen in de lowlands. Gelukkig was Delft dit keer sportief en hebben we de eer aan nummer twee gegeven.

IMG-20150329-WA0013Het diner dat volgende heeft ons geleerd waarom van Gaal de lights out doet, waarom Wales Wales heet en hoe je kan meten of je keukenvloer waterpas is. We hebben ontdekt dat Jameson in het hotel gewoon een single malt is en dat de komediant nog steeds een heleboel aan onze voorzittert moet uitleggen. Daarbij is het belangrijk om in club 147 niet al te goed Engels te spreken en moet je vooral op tijd voorbij de portier zien te komen. Het is vooral niet de bedoeling om het voorzitterslint van district 19 te veilen, maar wellicht kunnen we de High Tiddle banner aanbieden.

Heren, het was me een eer en een waar genoegen!